zondag 30 januari 2011

Leesbrilcorrectie met laser

Vrijwel iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met slechter kunnen zien van dichtbij.
Dit fenomeen ontstaat meestal vanaf het 40e levensjaar en staat bekend als ouderdomsverziendheid (presbyopie).
Vanaf dit moment wordt het gebruik van een leesbril nodog om te kunnen lezen. Dit is jarenlang zo geweest, maar vanaf heden is er eindelijk een oplossing met laser realiseerbaar: de CustomVue™ Presbyopia – behandeling bij Laser Company. Deze kliniek is de eerste en vooralsnog de enige in Europa die deze baanbrekende behandeling kan uitvoeren.

Voor wie is het bedoeld?
Voor mensen met een leesbril in combinatie met verziendheid.
Veel 40+ers hebben zonder het te weten een milde vorm van verziendheid en komen dus in aanmerking voor behandeling.

Hoe werkt het?
De leesbrilcorrectie wordt toegepast als toevoeging op de LASIK, LASEK of EpiLasik - behandeling
Met gebruik van de VISX Star S4 IR laser wordt het hoornvlies zodanig bewerkt dat er in het midden van het hoornvlies een uitstulping ontstaat. Het deel eromheen wordt weggelaserd, en op deze manier wordt zowel het lees – als het kijkgedeelte gecorrigeerd.

Hoe lang houdt het resultaat aan?
Na de behandeling wordt het mogelijk om gemiddeld 10 jaar goed te kunnen lezen zonder gebruik van de leesbril. Desgewenst kan de behandeling daarna nog herhaald worden.

Is iedereen geschikt voor behandeling?
Niet iedereen komt in aanmerking.
Tijdens een vooronderzoek zal direct blijken of een behandeling mogelijk is.

Wat als ik niet kan wennen aan de nieuwe situatie?
Het unieke aan de CustomVue™ Presbyopia – behandeling is dat deze, wanneer u niet kunt wennen aan de nieuwe situatie, weer terug te draaien valt. Daarna zult u gewoon weer een leesbril moeten dragen om te lezen, maar het zicht voor veraf zal nog wel goed zijn.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Lasik of Lasek techniek?

Ogen laseren kan op verschillende manieren gedaan worden. De Lasik en Lasek techniek bestaan inmiddels al heel wat jaren. Beide technieken hebben elk hun eigen voordelen. Lasik gaat over het algemeen met minder pijn gepaard dan Lasek maar daarentegen kent Lasek minder risico' s. Intralase, ook wel Intralasik of Femtosecond Laser genoemd, combineert de voordelen van zowel Lasik als Lasek. Deze in Nederland nog maar pas geïntroduceerde behandelmethode wordt al enkele jaren door topartsen in Turkije toegepast. Bij Intralase wordt er wel een flinterdun flapje gemaakt, maar niet met een mesje maar met een laser. Onder dit flapje vindt de excimer laserbehandeling plaats. Grote voordelen zijn dat het flapje gemaakt wordt met een laser en dat dit flapje dunner is dan bij Lasek zodat er meer dikte onder het flapje overblijft. Dit kan van belang zijn bij een eventuele nabehandeling. De kans daarop is overigens uiterst klein, circa 1 / 2% van alle behandelden.

Bron: intervision-ooglaseren.nl

Ooglaseren combineren met een vakantie in Turkije

Een andere reden om de ogen te laten laseren in Turkije is de combinatie van goedkoop en in een vakantieland. De meeste behandelingen die aangeboden worden vanuit Nederland en België, verzorgen het gehele pakket. Vliegreis, verblijf in luxe resort, het laseren van de ogen en zelfs nog rondleidingen en excursies.

Bron: oog-laseren.blogspot.com

Ooglaseren in Turkije

De laatste tijd wordt het laten laseren van de ogen in het buitenland,zoals Turkije en dan met name Istanbul, steeds populairder. Dit heeft voor een groot deel te maken met de lagere prijzen die in het buitenland worden gevraagd.

De meest uitgevoerde ooglaser behandelingen zijn Lasik en Lasek

Een ooglaser reis naar Turkije gaat meestal naar Istanbul. De ooglaser kliniek biedt meestal een compleet reispakket aan. Waarbij ook gezorgd wordt voor een meertalige gids. Een compleet pakket kan bestaan uit:

Vliegreis (retour)
3 - 5 sterren hotel
Het laseren van de ogen
Meertalige gids
Excursies en rondleidingen
Tegenwoordig zie je ook veel reizen naar Tunesië.


Bron: ooglaseren.net

Ogen laseren in Turkije

Ogen laseren is een trend. Ogen laseren is onveilig. Ogen laseren moet je alleen in Nederland doen want in Turkije behandelen ze er maar op los. Allemaal veronderstellingen die vaak voor waar worden aangenomen door mensen die zich (nog) niet verdiept hebben in een ooglaserbehandeling. Zondermeer kunnen we bij Inter-Vision Ooglaseren op basis van onze ervaringen stellen dat ogen laseren in onze kliniek in Turkije (UHG) absoluut veilig is. Onze vaste oogchirurg, Dr A.N. Ofluoglu heeft duizenden succesvolle behandelingen op zijn naam staan en in combinatie met de allernieuwste Bausch & Lomb Z100 laser weet u zeker dat u de beste behandeling voor uw ogen krijgt. De kliniek waar de behandelingen worden uitgevoerd is het Duitse ziekenhuis, dependance van de Universal Hospitals Group in Istanbul.

Bron: intervision-ooglaseren.nl

Ooglaser Methoden

We onderscheiden de volgende methoden van ooglaseren:

• LASEK
• LASIK
• Epi LASIK
• Femto LASIK
• Intra LASIK
• PRK (Photo Refractieve Keratectomie)
• ASA (Advanced Surface Ablation)

Bron: gezondenzo.net

Ooglaseren wanneer wel?

Refractie-afwijkingen kunnen tot op zekere hoogte worden verholpen door een bril of contactlenzen. Je ogen laten laseren wordt aangeraden als:

• Je afwijking schommelt tussen -0,75 en -9 of tussen +0,75 en +3,5.
• Je ogen veel verschillen in sterkte.
• Je een baan hebt waarbij scherp zicht zonder hulpmiddelen vereist is.
• Je allergisch bent voor contactlenzen.
• Je lenzen irriteren.
• Je ogen lensmoeheid vertonen.
• Je om wat voor reden dan ook genoeg hebt van een bril.

Bron: gezondenzo.net

Ooglaseren wanneer niet?

Je ogen laten laseren is niet verstandig wanneer:

• Je jonger bent dan 20 of ouder bent dan 60.
• Je een extreem dun hoornvlies hebt.
• Je een ernstige vorm van diabetes hebt.
• Je zwanger bent.
• Je chemotherapie volgt.
• Je een bindweefselziekte hebt zoals lupus.

Bron: gezondenzo.net

Hoe werkt ooglaseren?

Een ooglaserbehandeling wordt door een refractiechirurg of oogarts uitgevoerd onder lokale verdoving. Ooglaseren duurt doorgaans slechts 2 tot 15 minuten per oog. Er wordt handmatig of met de laser een opening gemaakt in het hoornvlies. Het hoornvlies wordt vervolgens opnieuw gemodelleerd met behulp van een laser. Minuscule stukjes van het hoornvlies worden hierbij verdampt.

Bron: gezondenzo.net

Complicaties Ooglaseren

Net als bij alle operaties kan er bij ooglaseren complicaties optreden.
In sommige gevallen zelfs met blijvende schade. De eventuele risico's worden tevoren altijd besproken. Maar dankzij de moderne

technieken die vandaag de dag worden toegepast is de kans erg klein. De complicaties die kunnen optreden bij ooglaseren zijn

afhankelijk van diverse factoren. Vraag daarom altijd duidelijk aan de behandelend arts welke er kunnen optreden.

Meestal wordt u voor de behandeling verzocht een document te ondertekenen waarbij u aangeeft op de hoogte te zijn van de risico's

en mogelijke negatieve gevolgen van de ingreep. Alvorens u beslist te gaan ooglaseren, hou rekening met de mogelijkheid dat u na behandeling blijvende klachten kunt houden die een negatief effect kunnen hebben op de kwaliteit van uw zicht.

In uitzonderlijke gevallen kunnen er bij ooglaseren complicaties optreden, zoals:

•Glare - Dit is de benaming voor lichtschitteringen. Bijvoorbeeld ‘s avonds bij koplampen
•Halo’s (lichtkransen) ontstaan door lichtinval buiten het gelaserde gebied van het hoornvlies, omdat de pupil bij duisternis
groter wordt
•Hangend ooglid - door een oogoperatie kan het bovenste ooglid gaan hangen. Dit is uiterst zeldzaam en kan vrijwel altijd
chirurgisch gecorrigeerd worden.
•Haze - Dit is een complicatie die kan voorkomen bij PRK of LASEK , waarbij het hoornvlies (tijdelijk) minder helder is.
•Onder- en overcorrectie - Ondercorrectie is de situatie waarbij de uiteindelijk behaalde correctie van een laserbehandeling
minder is dan de geplande correctie. Bij overcorrectie is uiteindelijk behaalde correctie méér dan de geplande correctie.
•Onregelmatige breking van het licht
•Droge ogen - Dit treedt vaak op en kan wel tot 2 jaar aanhouden. De behandeling is meerdere malen per dag ooggdruppels
toe dienen.
•Lichtgevoeligheid - Gedurende het herstelproces zijn de ogen zeker in de beginfase veel gevoeliger voor licht.
•Flap complicaties - zoals een onvolledige of verschuivende flap, een gaatje in de flap, een onregelmatig flap, een te dunne flap,
een flap die niet meer vast zit aan het hoornvlies of flapplooien. Al die flap complicaties komen weinig voor en zijn vaak goed te behandelen
•Zanderig gevoel - In de eerste weken na de behandeling heeft men vaak een droog of zanderig gevoel in het oog. Dit kan
behandeld worden met oogdruppels. Zeer zelden is dit gevoel blijvend van aard.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Keurmerk Ooglaseren (NOG)

Het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) reikt zaterdag 24 mei 2008 de eerste keurmerken uit aan oogartsen die zich toeleggen op ooglaseren en het implanteren van kunstlenzen. Met dat keurmerk mogen deze artsen zich NOG refractiechirurg noemen. Het gezelschap garandeert met dat keurmerk dat deze artsen zowel op het gebied van technische zorg, als in de bejegening van de klant voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, zoals de beroepsgroep dat heeft gedefinieerd. Bovendien is het keurmerk een garantie dat de betrokken artsen, als het op betalen aankomt, geen loopje nemen met hun patiënten.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Gevaren Ooglaseren

De steeds populairder wordende methode is Lasik.
Hierbij wordt een flapje gemaakt. Vaak wordt dit gedaan met een mesje of met de laser. Hierna wordt het flapje opengeklapt, zodat er in het hoornvlies gelaserd kan worden. Als dit is gebeurd, wordt het flapje weer teruggeklapt. Gemiddeld heeft de patiënt vijf uur heftig pijn, maar de volgende dag al kun je al weer vrij goed zien. Het voordeel van deze manier van laseren is dat het snel gaat en het minder pijnlijk is dan de andere methode. Het losgemaakte flapje groeit echter nooit meer vast en blijft de rest van uw leven een zwak deel van het oog.

Het is dus allesbehalve risicoloos. Vooral de Lasik-methode blijkt veel klachten te geven. Sterker nog; sommige klinieken laseren al niet meer met de Lasikmethode, omdat het risico op complicaties te groot is. Soms zo erg dat het zicht er alleen maar op achteruit is gegaan.

Buiten het zien van zogenaamde halo's (lichtcirkels) kunnen er nog veel meer complicaties zijn; netvliesloslating, hoornvliesbeschadiging, droge ogen, lichtgevoeligheid, oogboldrukverhoging en meer van dergelijke klachten.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Ooglaseren in het buitenland, waarom?

Omdat ooglaserbehandelingen in Turkije goedkoper zijn. Maar het prijsverschil zit natuurlijk ergens. Er zijn nogal verdeelde meningen over buitenlandse oog laserklinieken. De behandeling kan goedkoper zijn dan in Nederland, maar hier kunnen wel vraagtekens worden bijgezet. Er bestaat vaak onduidelijkheid over de kwaliteit van de laserbehandeling. Welke ooglaser wordt er gebruikt? Wordt de apparatuur onderhouden? Hoe oud is de apparatuur? Zijn de medewerkers goed geschoold? Hoe is het gesteld met de controle en de nazorg? Eenmaal terug thuis - waar kunt u terecht?

Bron: oog-laserklinieken.nl

Ooglaserklinieken in Nederland | Waar moet u op letten

Er is geen overzicht van goede en slechte laserklinieken, maar er zijn een aantal aandachtspunten waar u op kunt letten. Vraag hoe oud de gebruikte laserapparatuur is en of er een onderhoudscontract voor de laser is. Vraag naar de achtergrond van de specialist en zijn ervaring betreffende oogbehandelingen. Doe navraag of de kliniek aan klanttevredenheidsonderzoek doet en wat daarvan de resultaten zijn. Zorg dat u volledig wordt geinformeerd over eventuele risico’s van de laserbehandeling.Hoe is het gesteld met de nazorg

Bron: oog-laserklinieken.nl

Conductieve Keratoplastiek (CK) ooglaser behandeling | ooglasermethode

Heeft u angst voor een laserbehandeling, maar u wilt wel definitief van uw bril af? Dan is Conductieve Keratoplastiek wellicht
iets voor u. Een CK ooglaserbehandeling is een zeer geavanceerde techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van radiogolven om de vorm van het hoornvlies van het oog te ‘herstellen’. Hierbij moet u denken aan mensen die verziend zijn, of van dichtbij niet scherp zien.

Bron: oog-laserklinieken.nl

PRK ooglaserbehandeling | PRK ooglasermethode

Dit gebeurt poliklinisch, is eenvoudiger en niet zo duur dan de Lasik methode. Bij PRK wordt het bovenste laagje van het hoornvlies geheel verwijderd Hierna wordt met de laser de gewenste correctie uitgevoerd.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Ooglasermethode | Zyoptix (Wavefront) ooglaser behandeling

Dit is een zeer geavanceerde manier van ooglasertechniek. Het grote voordeel hiervan is; er hoeft minder hoornvliesweefsel gelaserd te worden. Deze behandeling maakt ooglaseren vaak toch mogelijk wanneer u een relatief dun hoornvlies heeft. De kans is bovendien groter dat u na de Zyoptix-laserbehandeling beter ziet in het donker en bij fel licht.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Ooglasermethode | Bioptics (Implantlens en Lasik behandeling)

Bioptics is een combinatie behandeling van een implantlens en Lasik-behandeling. Bioptics is geschikt voor hoge sterktes met cilinders. Er wordt altijd één oog behandeld wegens het omvangrijke vooronderzoek en behandeling. Na enige tijd wordt het andere oog behandeld. De genezing duurt ook langer.

Intralase Lasik ooglaserbehandeling (ook wel laseren zonder mes genoemd)
Bij intralase Lasik wordt het flapje gemaakt met de laser in plaats van met een mesje (microkeratome) zoals bij Lasik.
Het voordeel van Intralase Lasik is dat er veel preciezer kan worden gesneden dan bij de traditionele methode. Hierdoor is de kans op complicaties aanzienlijk verkleind.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Vergoeding Ooglaseren Belastingdienst

Alle kosten die niet vergoed worden door uw zorgverzekering, kunt u alleen nog voor 2008 opgeven volgens het overheidsbesluit CPP05-2639 declareren als aftrekpost bijzondere ziektekosten bij de fiscus. Ook de reis- en verblijfkosten indien u naar het buitenland gaat voor ooglaseren.

Het gedeelte dat boven de “ziektekostendrempel” uitkomt, is aftrekbaar. Hoeveel u uiteindelijk kunt declareren, is afhankelijk van uw inkomen en uw totale uitgaven voor alle ziektekosten tezamen. Vraag aan uw behandeld oogarts een verwijsbrief (dit is uw medische indicatie) voor een behandeling en bewaar alle facturen van de ooglaserkliniek en de eventuele gemaakte reiskosten naar het buitenland.

De belastingdienst kan om bewijsmateriaal zoals facturen vragen, die moet u dan kunnen overleggen.
De kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoed krijgt, kunt u declareren als buitengewone aftrekpost. Het gedeelte dat boven de ziektekostendrempel uitkomt, kunt u declareren.

Hoogte vergoeding ooglaseren?
Dat is afhankelijk van uw inkomen en uw totale ziektekosten uitgaven. Alle medisch noodzakelijke oogbehandelingen zijn aftrekbaar. Een onafhankelijke oogarts (niet die van uw ooglaserkliniek) moet aangeven of uw behandeling medisch noodzakelijk is en wat de gevolgen zijn als niet wordt geholpen.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Vergoeding Ooglaseren

Ooglaseren wordt gezien als een esthetische ingreep.
Daarom kennen de meeste zorgverzekeraars geen vergoeding voor ooglaseren. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een een gedeelte als er sprake is van een medische indicatie. Daaraan worden strenge voorwaarden aan verbonden. Daarbij moet u denken aan grote oogafwijkingen of aan grote verschillen in afwijking tussen de beide ogen.

Enkele ziektekostenverzekeraars hebben bij bepaalde ooglaserklinieken voor hun cliënten een kortingsregeling getroffen. Als u wilt weten of uw verzekering ook een gedeelte vergoedt, kunt u het beste contact opnemen met uw eigen verzekering.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Ooglaseren vergoeding zorgverzekering

Gezondheidsverzekeraar Trias heeft een ruime vergoeding voor ooglaseren opgenomen in zijn nieuwe top-polis: het Aanvullend Totaal Pakket. Daarnaast biedt Trias al zijn verzekerden de mogelijkheid om met korting bij vier geselecteerde centra in Nederland en België een ooglaserbehandeling te ondergaan.
Hiermee komt Trias tegemoet aan de wens van verzekerden om ooglaserbehandelingen beter toegankelijk te maken. De behandeling wordt niet vanuit de standaardverzekering vergoed.
Vergoeding voor ooglaseren

Het Aanvullend Totaal Pakket is één van de nieuwe aanvullende pakketten die Trias dit jaar heeft ontwikkeld. Bij de samenstelling ervan is rekening gehouden met de wensen van verzekerden. Zij hebben onder meer via het Trias Klantenpanel aangegeven behoefte te hebben aan een vergoeding voor ooglaseren.
Geselecteerde klinieken

Daarom biedt Trias, behalve korting in de geselecteerde klinieken, aan verzekerden met een Aanvullend Totaal Pakket ook een tegemoetkoming in de kosten van maximaal 500 euro per oog. Overigens staat het de verzekerde vrij om zijn ooglaserbehandeling door een medisch specialist in een andere kliniek dan één van de vier geselecteerde te laten uitvoeren. Alleen gelden in dat geval geen kortingsafspraken.

De centra waarmee de afspraken zijn gemaakt zijn:

- Ooglasercentrum Drechtsteden in Papendrecht (www.olcd.nl)
- Oogziekenhuis Focuskliniek in Rotterdam (www.oogziekenhuisfocuskliniek.nl)
- Oogkliniek BOLC in Gent (België) (www.bolc.nl)
- Ooglasercentrum Enschede – Hengelo (Zorgservices Twente) (www.zorgservicestwente.nl)

In deze klinieken is de kwaliteit van de zorg hoog en betaalt de verzekerde niet te veel voor de ingreep. Op deze manier zijn Trias-klanten tóch verzekerd van medisch verantwoorde zorg – ook al valt deze buiten de polis. Naast de toets op kwaliteit is er bovendien een flink prijsvoordeel dat kan oplopen tot 30%. Met deze prijsafspraken heeft Trias de ooglaserbehandeling voor ál zijn verzekerden toegankelijker gemaakt.
Veel extra's

Het nieuwe Aanvullend Totaal Pakket biedt 100% vergoedingen (in sommige gevallen tot een maximumbedrag per jaar) en daarnaast veel extra’s. Behalve een vergoeding voor ooglaseren gaat het onder meer om vergoedingen voor preventief onderzoek en comfortdekking bij ziekenhuisopname. Daarnaast kent het Aanvullend Totaal Pakket extra hoge vergoedingen voor onder meer fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, orthopedagogie, voeding- en dieetadvies en kraamzorg. Het Aanvullend Totaal Pakket kost € 29,80 per maand.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Wat kost ooglaseren | Prijs ogen laseren

Ooglaseren is de afgelopen jaren in populariteit sterk gestegen en een van de redenen daarvoor is dat de kosten van ooglaseren afgenomen zijn waardoor het meer betaalbaar is geworden voor iedereen. Ooglaseren is ook populair omdat het eenvoudig is, de herstelperiode kort is en omdat ooglaseren veilig is in vergelijking met andere oogcorrectiechirurgie.

Als je alle voordelen van ooglaseren in beschouwing neemt zijn de totale kosten van ooglaseren vrij laag. Na uw ooglaserbehandeling hoeft je immers nooit meer te betalen voor contactlenzen, zoutoplossing of een bril. Onthoud dat de kosten van de behandeling sterk kunnen variëren. De prijs wordt bepaald door veel dingen, zoals de uitvoerende arts het uitvoeren van de ooglaseren, het probleem dat verholpen wordt, de inrichting waar de ooglaseroperatie wordt uitgevoerd en de gebruikte technologie.

Ongetwijfeld heeft u al advertenties gezien voor een ooglasercorrectie van €500 per oog. Laat u niet misleiden door deze lage lage prijzen. Meestal zijn de pre-operatieve en post-operatieve afspraken hierin niet inbegrepen en soms is ook het testen om de ingreep veiliger te maken niet meegerekend. Een veel realistischer prijskaartje van ooglaseren bedraagt ongeveer €1000 tot €2000 per oog als je alles meerekent.

Met alle voordelen van ooglaseren is het een schande dat door de hoge kosten nog steeds niet realiseerbaar is voor vele mensen. De verzekering dekt de kosten van ooglaseren meestal niet omdat het wordt beschouwd als een overbodige ingreep en zelfs indien als de verzekering tussenkomt is dat vaak slechts voor een klein deel van de totale kosten van ooglaseren.

Een financiële lening voor het ooglaseren is een andere optie die sommige mensen gebruiken om voor de operatie te betalen en die veel mensen helpt hun ooglaserenoperatie te veroorloven. Als je een manier vindt om ooglaserchirurgie een mogelijkheid te maken voor jezelf, geniet je van de vrijheid van een leven zonder contactlenzen en bril. Veel mensen denken dat deze vrijheid de kosten van de oogchirurgie rechtvaardigt en voor hen maakt die het helemaal de moeite waard.

Zelfs met de hoge kosten van ooglaseren aanvaarden mensen de prijs en wordt er steeds meer ooglaserbehandelingen gedaan. Ooglaserchirurgiecentra hebben het nog nooit zo druk gehad en door de concurrentie is de prijs van de ooglaseroperatie gelukkig wat afgenomen. Voeg hieraan toe dat het aantal babyboomers die af te rekenen krijgen met verslechterend zicht op zijn hoogtepunt begint te komen als gevolg van hun leeftijd en je begrijpt het succes van ooglaseren helemaal. Dit is een groep die groot is het geld heeft om zichzelf te verwennen met ooglaseren.

Veel mensen vinden dat de voordelen van ooglaserenchirurgie opwegen tegen de kosten van ooglaseren en deze trend moet worden voortgezet in de toekomst als de prijzen blijven dalen. Eigenlijk worden de ooglaserkosten gecompenseerd door de besparingen die je krijgt omdat je geen bril, contactlenen en zoutoplossingen meer moet kopen. Ooglaseren is een zeer goede investering voor de toekomst.

Bron: oog-laseren.blogspot.com

Ooglasermethoden

Surface ablation (behandelingen op het hoornvlies)
We spreken van behandelingen op het hoornvlies wanneer bij de correctie alleen het epitheel (zeg maar: opperhuidje) verwijderd wordt, waarna de vorm van het onderliggende stevige stroma bewerkt wordt. Het epitheel vernieuwd zich voortdurend waardoor het ontstane wondje binnen enkele dagen weer dichtgroeit.

Afhankelijk van hoe het epitheel verwijderd wordt, heeft de oppervlakkige laserbehandeling de naam van PRK, LASEK of Epi-Lasek.

De PRK was de eerste Excimerlaser behandelvorm uit de begin jaren 90. De belangrijkste nadelen waren het mogelijk optreden van meer of minder littekenvorming (Haze) en het ongemak voor de patiënt (pijnlijk, tranend,geïrriteerd oog voor 1 week en de langzame stabilisatie pas in de loop van maanden).


PRK ooglaserbehandeling
PRK staat voor ‘PhotoRefractive Keratectomy’. Bij deze techniek wordt de laserbehandeling uitgevoerd aan de oppervlakte van het hoornvlies. Het meest oppervlakkige laagje (epitheel) wordt eerst verwijderd en dan slijpt de laser het weefsel weg, nodig om de afwijking te corrigeren. Aan het einde van de ingreep is er dus een wond aan de oppervlakte van het oog, wat gedurende 2 à 3 dagen pijn veroorzaakt.

Pijnstillers zijn meestal nodig en vaak wordt een verbandlens aangebracht om
de pijn te verzachten. PRK kan voor sommige beroepen wenselijker zijn dan
bijvoorbeeld Lasik. Nadeel is dat het zicht pas stabiel is na verloop van een
aantal weken tot maanden. Kleine tot middelmatige bijziendheid, verziendheid
en astigmatisme kunnen met deze techniek behandeld worden.


LASEK
LASEK staat voor LASer Epithelial Keratomileusis. Bij deze techniek wordt het oppervlakkige laagje epitheelcellen van het hoornvlies zo voorzichtig mogelijk met behulp van alcohol losgemaakt onder vorm van een zeer dun flapje dat opgerold wordt en na de laserbehandeling terug op zijn plaats gebracht wordt.

EPILASEK
Dit is de jongste variant op PRK waarbij een regelmatige epitheliale flap vrij
wordt geschoven. Het voordeel is een betere kwaliteit van de epitheliale flap en
een zeer glad onderliggend corneavlak.


Wat nu? Lasik®, PRK, Lasek of Epilasek?
Het lijkt voor een leek bijna onbegonnen werk om door het bos de bomen nog te zien. Het voordeel om te kunnen beschikken over een hele waaier van technieken is dat de laserbehandelingstechniek kan aangepast worden naar de aard van refractieafwijking en het type oog. De oogartsen van MEC zullen hun ervaring gebruiken om in onderling overleg met de cliënt de meest passende techniek te kiezen en welke leidt tot een optimaal behandelings-resultaat. Om u zelf een beeld te kunnen vormen en de juiste vragen aan de oogarts te kunnen stellen zetten wij hieronder in het kort een aantal belangrijke zaken op een rij.

We spreken van een behandeling in het hoornvlies wanneer de correctie dieper in het hoornvlies plaats vindt doordat het epitheel met een dun laagje stroma (membraan van bowman) opzij wordt geklapt, als ware het een deurtje.

Het flapje (epitheel en membraan van bowman) wordt traditioneel gemaakt met een micokeratoom; zeg maar een klein gemotoriseerd kaasschaafje. (Bij MEC niet) Dit flapje wordt niet geheel los gesneden maar blijft met een scharniertje van het hoornvlies vast zitten.

Wanneer dit flapje is opengeklapt, kan het onderliggende stroma met de excimerlaser bewerkt worden. Hierna wordt het flapje teruggeklapt waardoor ook het epitheel weer op zijn plaats terugkomt. Alleen aan de rand van het flapje moet het epitheel weer terug groeien. Ten opzichte van de Surface Ablation vergt de LASIK® meer precisie hetgeen de LASIK® methode ingrijpender en lastiger maakt dan Surface Ablation.
De voordelen zijn gelegen in een veel snellere genezing en geen littekenvorming; nadeel is dat iedere extra handeling een complicatie kan opleveren en dat meer hoornvliesweefsel zijn oorspronkelijke structuur en stevigheid verliest. Inmiddels wordt getracht de voordelen van beide behandelingsvormen te bundelen door middel van, wat men noemt, Sub-Bowman Keratomileusis ofwel Thin-Flap Lasik®.

Echter, het is gebleken dat mechanische microkeratomen minder goed voorspelbaar een egaal dunne flap kunnen creeren. Voor het maken van een dergelijke flap gebruikt men in de betere klinieken de FemtoSecond laser.

Dit is een snijdende laser die, onafhankelijk van de vorm van het hoornvlies, nauwkeurig een reproduceerbaar dunne flap maakt waarbij de dikte in het centrum van de flap overeenkomt met die aan de rand (in tegenstelling tot de mechanische-microkeratoom flap).
Daarnaast biedt de FemtoSecond technologie nog een aantal voordelen. Zo betekent een egale flap dat de excimerlaser in het gehele gebied op dezelfde diepte de correctie aanbrengt. Dit is van belang omdat dieper in het hoornvlies de structuur en hydratatie anders is dan oppervlakkig. Een niet egale flap zorgt voor een “ scheef” excimerlaser gebied met andere reactie op de ooglaser waardoor er meer kans is op irregulariteit hetgeen het resultaat beïnvloedt.

Verder dat een flap gemaakt met een Femtosecond ooglaser weer vaster gaat zitten dan een gemaakt middels een mechanische microkeratoom, hetgeen de uiteindelijke stevigheid van het hoornvlies weer ten goede komt.
De overwegingen voor Surface of Lasik® liggen bij de cliënt meestal op het gebied van langzamer versus snellere genezing en meer of minder comfort en de prijs van de behandeling. De kosten met een Femtosecond laser zijn nu eenmaal hoger. Voor de behandelaar/kliniek liggen deze overwegingen meer op het gebied van investeringen (femtolaser 10x duurder dan mechanische microkeratoom), expertise, structuur van het hoornvlies, geografie (meer UVlicht geeft meer kans op Haze), beroep/hobby van cliënt en algemene conditie van cliënt.

Bron: laseroogchirurgie.com

Wat is een goede ooglaserhandeling?

Ooglaser klinieken zijn er tegenwoordig in overvloed. Ook zijn er een groot aantal verschillende behandelmethoden. Vaak worden mensen die nadenken over een ooglaserbehandeling bij een eerste consult bij de dichtstbijzijnde optometrist of laserkliniek overstroomd met informatie waar zij weinig van af weten en over het algemeen direct aannemen. Dit artikel helpt bij het verwerken van de informatie die de optometrist geeft, en geeft tips om de adviezen objectief te bekijken. Zo kan je bepalen hoe je kan kiezen tussen de verschillende ooglaserbehandelingen bij de verschillende klinieken.

De verschillende Ooglaser behandelmethoden
Over het algemeen worden twee ooglasermethoden aangeboden: LASIK en LASEK. De lasermethode wordt bepaald door de manier waarop de ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd.

LASIK
Bij een LASIK behandeling wordt er een flap gemaakt in de bovenste laag van het hoornvlies, die vervolgens wordt terug gevouwen. Vervolgens wordt er in een diepere laag van het hoornvlies weefsel verdampt, zodat de vorm van het hoornvlies wordt aangepast en een oogafwijking kan worden gecorrigeerd. Bij deze behandelmethoden is het discomfort na de behandeling het kleinst.

LASEK
Bij een LASEK methode wordt er een dun laagje van het hoornvlies weg gesneden. Dit laagje is dunner dan de flap die wordt gemaakt bij een LASIK behandeling, zodat er minder diep in het hoornvlies wordt gelaserd. Het weg gesneden laagje wordt na de behandeling weer terug gelegd, zodat deze binnen enkele dagen weer aangroeit. Wordt het laagje niet terug gelegd, is er sprake van een PRK behandeling.

Wanneer er, net als bij een LASIK behandeling, een flap wordt gemaakt, welke dezelfde dikte heeft als bij een LASEK behandeling, en welke dus dunner is dan bij een standaard LASIK behandeling, is er sprake van een Epi-LASIK behandeling.

oogafwijking
Wanneer u voor een vooronderzoek bij een optometrist komt, wordt uw oogafwijking opgemeten. Dit bepaalt gedeeltelijk welke behandeling geschikt is:
- LASEK, PRK en Epi-LASIK kan worden uitgevoerd bij een afwijking van -8.00 tot +3.50 dioptrieën.
- LASIK kan worden uitgevoerd bij een negatieve afwijking van -1.00 tot -10.00 dioptrieën en bij een positieve afwijking tot +4.00 dioptrieën.
De cilindrische afwijking mag bij alle behandelmethoden maximaal 6.00 dioptrieën zijn.

Het hoornvlies
Omdat de flap die wordt gemaakt bij een LASIK behandeling relatief dik is, moet je ene minimale hoornvliesdikte van 460 µm hebben. Mensen met een dun hoornvlies komen dus vaak niet in aanmerking voor een LASIK behandeling.

LASIK vs LASEK
Vaak komt de keuze die je moet maken aan op de keuze tussen LASIK en LASEK. Dit zijn de meest uitgevoerde laserbehandelingen. Wanneer je volgens je oogafwijking en je hoornvliesdikte in aanmerking kan komen voor beide, houd de volgende zaken dan in het achterhoofd:
- Bij een LASEK behandeling ondervinden de meeste mensen meer ongemakken na de behandeling. Het herstelproces verloopt trager dan bij een LASIK behandeling.
- De flap die bij een LASIK behandeling wordt gemaakt groeit nooit meer volledig terug. Dit blijft daarom een zwakke plek. Hoewel de meeste mensen hier geen hinder van ondervinden, kiezen contactsporters vaak om deze reden voor een LASEK behandeling.

Femtosecond en Customvue
De keuze tussen LASIK en LASEK is een belangrijke keuze, maar er zijn een tweetal technieken die de ooglaseren ondersteunen en een positieve invloed kunnen hebben op het resultaat van de behandeling. Dit zijn de Femtosecond laser en de CustomVue technologie. Voor uitgebreide informatie kunt u op de technieken klikken.

Een oogarts of optometrist zal je nooit verkeerd voorlichten, maar houd wel in het achterhoofd dat een laserkliniek de neiging kan hebben om de voorkeur te geven aan de door hun beschikbaar gestelde behandelmethoden, of de methode die voor hun het voordeligst is. Beredeneer daarom de keuze van de oogarts aan de hand van dit artikel. Ga vooral ook op je gevoel af: het is zeer belangrijk een goed gevoel bij de kliniek te hebben na een eerste consult of een vooronderzoek.

Om de juiste kliniek te kiezen is het verstandig het rapport van de Consumentenbond uit 2007 te lezen , waar zij alle Nederlandse ooglaserklinieken onder de loep hebben genomen. Bekijk verder op ooglasertrefpunt.nl de beoordelingen die mensen hebben gegeven aan de ooglaserklinieken.

Bron: hoehetmoet.be

Risico's en mogelijke complicaties bij ooglaseren

Een ooglaserbehandeling verloopt doorgaans zonder problemen. Toch zijn er aan ooglaseren enkele risico's en complicaties verbonden. Meestal gaat het gelukkig wel om tijdelijke of makkelijk te verhelpen bijwerkingen.
Raadpleeg uw dokter meteen als u complicaties ervaart.

Vóór de ooglasercorrectie, moet uw chirurg u de risico's en mogelijke complicaties van de behandeling uitleggen. Hij vertelt u alles over de mogelijke bijwerkingen en of u best beide ogen samen of één oog per ker laat laseren en waarom.

Mogelijke complicaties van ooglaseren:

Over-of onder-correctie.
Deze problemen kunnen vaak worden verbeterd met een bril, contactlenzen en herhaling van de ooglaserbehandeling.

Hoornvliesontsteking (cornea-infectie).
Het oog is ontstoken, pijnlijk, rood en veroorzaakt ongemak als gevolg van een infectie, ontsteking of allergische reactie. Het zicht zal ook minder goed zijn.

Een afname van de contrastgevoeligheid of scherptezicht van het oog.
Dat betekent dat zelfs als u na het ooglaseren een zicht van 20/20 hebt, u toch voorwerpen wazig en/of grijsachtig ziet.

Problemen met de hoornvliesflapklep problemen.
Het kan hierbij gaan om onregelmatige of onvolledige flappen, ingroei van cellen onder de flap die operatief verwijderd moeten worden of onregelmatige genezing die resulteert in een oneffen hoornvlies, dat alleen kan worden gecorrigeerd met een hoornvliestransplantatie.

"Verlies van best gecorrigeerde gezichtsscherpte"
Dit wil zeggen dat u niet in staat zou zijn om na het ooglaseren zo goed te zien (zelfs met een bril of lenzen) zoals je deed voor de operatie.

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk, maar meestal verdwijnen in de tijd. In zeldzame situaties, kunnen zij permanent zijn:



•ongemak of pijn na het ooglaseren


•droge ogen na het ooglaseren (Vooral vroegere contactlensdragers en sigarettenrokers kunnen drie tot zes maanden last hebben van droge ogen)


•wazig zicht


•schittering zien


•halo's, wazigheid rond lichten, en problemen met 's nachts rijden


•lichtgevoeligheid


•kleine roze of rode vlekken op het wit van de ogen

Ernstige complicaties na het ooglaseren komen slechts in heel weinig gevallen voor.

Bron: oog-laseren.blogspot.com

zaterdag 29 januari 2011

Belastingvoordeel ooglaseren

2008 is het laatste jaar dat u gebruik kunt maken van de MKA regeling. Ook het opvoeren van een ooglaserbehandeling als buitengewone uitgave is in 2009 niet meer mogelijk.

MKA regeling;
Het meerkeuze arbeidsvoorwaarden systeem biedt u de mogelijkheid om een ooglaserbehandeling te ondergaan en deze te betalen van het brutoloon.
Naast het brutoloon kan ook het vakantiegeld of een eindejaarsuitkering aangewend worden. Wel moet uw werkgever toestemming vragen bij de fiscus.
Meer informatie hiervoor kunt u inwinnen bij de belastingdienst.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Ooglaseren in het buitenland uiterst betrouwbaar

Met grote verbazing heb ik kennis genomen van twee artikelen in het AD van woensdag 15 april waarin botweg wordt gesteld: “Ogen laseren in buitenland riskant” en het tweede artikel refereert aan een Nederlandse oogarts die in Portugal met verouderde laserapparatuur werkt (is trouwens oud nieuws)

Het Oogziekenhuis presenteert zich in dit artikel als “de enige specialistische instelling in Nederland” Een hieraan verbonden oogarts meldt dat mensen “hun ogen zonder uitzondering altijd in Nederland (dienen) te laten laseren” omdat “de kwaliteit hier gewoon beter is gewaarborgd” en de kans groter wordt om elders gelaserd te worden met “tweedehands laserapparatuur” door “slecht geschoolde artsen”.

Buitengewoon boute, generaliserende, suggestieve en protectionistische uitspraken van oogarts J. van Rooij die hiermee kennelijk een eigen belang dient, namelijk een klantenstroom op gang brengen richting Rotterdam en de gewone consument hiermee onnodig afschrikt.

Gelukkig erkent ook hij dat: “Het ook in Nederland wel eens fout gaat”. Tja, maar dit gebeurt echt vaker dan men denkt, ook al verschenen er in de Nederlandse media recentelijk al vele berichten die melding maken van Operatie Kamers die worden gesloten omdat er veel mis mee is, specialisten aan de drank zijn en er veel gesjoemeld wordt met declaraties! Tevens worden de fouten die in Nederland worden gemaakt in ziekenhuizen veelal niet aan de grote klok gehangen maar intern ‘opgelost’ of met de mantel der liefde, intercollegiaal, bedekt. Of patiënten wordt de mond gesnoerd!

Inter-Vision Ooglaseren erkent dat niet iedere bemiddelaar of aanbieder van laserbehandelingen in het buitenland zijn vak verstaat en / of ongecontroleerd behandelingen laat uitvoeren bij dubieuze klinieken bij willekeurige oogartsen en pleit hierbij al langere tijd voor een kwaliteitskeurmerk. Veel aanbieders zijn simpelweg medische reisbureaus of handige zakenlui die het laseren als een gat in de markt hebben ontdekt. Het ontbreekt bij deze bedrijven echter aan medische expertise, evenals voor- en nazorg. Helaas bepalen deze bedrijven kennelijk wel het beeld in Nederland en weten zij met mooie praatjes veel klanten te lokken.

Inter-Vision neemt dan ook scherp stelling in deze daar zij haar klanten een geheel verzorgd medisch traject aanbiedt, waarbij wordt gewerkt conform de richtlijnen van het N.O.G. en het Ziekenhuis in Istanbul (UHG) ISO gecertificeerd is, werkt met de meest moderne laserapparatuur en tevens behandelingen uitvoert waar men in diverse ziekenhuizen en / of klinieken in Nederland niet aan begint vanwege het ontbreken van expertise en / of de benodigde (dure) apparatuur. De behandelend oogchirurg is zeer bekwaam en geniet internationaal bekendheid. Er reist niemand af naar het behandelend ziekenhuis alvorens een zeer uitgebreid vooronderzoek heeft plaatsgevonden en tevens is er te allen tijde overleg met de operend oogchirurg. Iedere reis wordt begeleid door een optometrist en deze assisteert ook op de O.K! Van iedere individuele klant wordt het volledige medisch oogdossier altijd beoordeeld door de uitvoerend oogchirurg alvorens er überhaupt wordt overgegaan tot behandeling.

Ik betreur het dan ook ten zeerste dat Jeroen van Rooij zijn huiswerk kennelijk niet heeft gedaan en zich ervan af denkt te kunnen maken met: ”Ik wil niet het beeld schetsen dat alle klinieken in het buitenland slecht zijn” De teneur van het ongenuanceerde artikel is duidelijk en met twee woorden samen te vatten: broodnijd en sluikreclame!

Het lijkt mij namelijk niet zo moeilijk om te achterhalen waar de beschreven fouten / missers worden gemaakt! Patiënten kunnen immers meedelen waar en door wie zij zijn behandeld en met welke organisatie zij in zee zijn gegaan. Waarom niet de betreffende organisatie(s) bij naam noemen, maar er bewust voor kiezen op alle ‘buitenlandse’ aanbieders moedwillig een smet te werpen?

Als je mensen wil waarschuwen doe het dan goed. Oogarts van Rooij lijkt hiermee nu zelf goede sier te willen maken (lees sluikreclame) voor zijn eigen kliniek. Tevens geeft van Rooij hiermee aan dat een Nederlandse oogarts: “iemands ogen heeft behandeld terwijl dat eigenlijk niet kon” Gelukkig gebeurt zoiets in het buitenland hoor ik iedereen al denken waarmee, alweer, de suggestie wordt gewekt dat alleen in Nederland betrouwbaar wordt gelaserd!

Welnu, het moge duidelijk zijn dat Inter-Vision zich in het geheel niet voelt aangesproken door deze berichtgeving en zich niet in het artikel herkent. Een rectificatie van het artikel op grond van schadelijke, lasterlijke en generaliserende opmerkingen jegens Inter-Vision, als aanbieder van medisch betrouwbare ooglasercorrecties in het buitenland, lijkt mij niet meer dan op zijn plaats.

Johan Bergen BOptom, optometrist

Inter-Vision Ooglaseren

Bron: ooglaservergelijking.nl

Is ooglaseren nou wel of niet veilig?

Jaarlijks laten ruim 19.000 mensen in Nederland hun ogen laseren in gespecialiseerde ooglaserklinieken. In de afgelopen twee jaar zijn er acht meldingen binnengekomen over oogletsel na een dergelijke ooglaserbehandeling. In het merendeel van de meldingen is het oogletsel ontstaan als gevolg van gebrekkige hygiene in de klinieken.
Dit was voor de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) het startsein om de klinieken aan nader onderzoek te onderwerpen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de hygiene maatregelen die gehanteerd worden in de klinieken verder aangescherpt kunnen worden om zo infecties te voorkomen. Over de kwaliteit van de laserbehandelingen is IGZ in het algemeen wel tevreden.

Het voorkomen van infecties wordt veelal veroorzaakt doordat er gewerkt wordt met niet-steriele instrumenten. Dit kan betekenen dat deze niet goed zijn gedesinfecteerd, gesterilliseerd of niet goed schoongemaakt zijn. Dit wordt nagelaten omdat het personeel niet goed genoeg onderlegd is om de richtlijnen voor de preventie van infectie na te leven. Tevens bestaan er geen normen waaraan de behandelkamers van ooglaserklinieken aan moeten voldoen.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden via een schriftelijke vragenlijst die alle klinieken hebben moeten invullen. Daarna heeft bij 24 van de in totaal 46 klienieken een inspectiebezoek geweest om de hygiene maatregelen ter plaatste te onderzoeken. Wanneer de hygiene op het moment van het inspectiebezoek tekort schoot, heeft er nogmaal een inspectiebezoek plaatsgevonden. Wanneer nu blijkt bij de derde inspectieronde dat ook dan de hygienemaatregelen nog tekort schieten wordt er een sanctie opgelegd. In dit geval behoudt IGZ zich het recht om de klinieken te sluiten.

IGZ is wel van mening dat het wellicht nog slechter is gesteld met de klinieken dan uit dit onderzoek naar voren is gekomen. Dit omdat niet altijd alles wordt gemeld. IGZ zal mede hierom over enige tijd een tweede onderzoek uitvoeren. In de tussentijd krijgen alle klinieken de tijd om een plan van aanpak op te stellen in het kader van de richtlijnen voor de preventie van infecties.

Veel Nederlanders wijken vanuit het kostenoogpunt uit naar landen zoals Turkije om de ogen daar te laten laseren. Hoe het daar gesteld is met de hygiene maatregelen is niet bekend bij IGZ

Bron: ooglaservergelijking.nl

Nederlandse ooglaserklinieken over het algemeen veilig

De Inspectie voor gezondheidszorg (IGZ) heeft onlangs een onderzoek gedaan naar ooglaserklinieken. Het IGZ is in dit onderzoek nagegaan of ooglaserklinieken in Nederlands zich houden aan de gestelde eisen.
Het onderzoek werd gestart met een vragenlijst, en naar aanleiding hiervan kregen 24 van de 46 ondervraagde klinieken een bezoek van de IGZ. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van klachten van consumenten over ooglaserklinieken. Sommige consumenten hielden aan hun bezoek aan de ooglaserkliniek ernstig oogletsel over, en de IGZ vond het daarom hoognodig tijd voor een onderzoek.

3 klinieken blijken niet te voldoen aan de gestelde eisen. De kwaliteit van de laserbehandelingen en het niveau van de behandeld arts zijn voldoen over het algemeen wel aan de eisen, maar uit het onderzoek blijkt dat ooglaserklinieken te weinig doen om infecties te voorkomen. Dit komt vooral door onwetendheid bij het personeel en het niet goed desinfecteren van het gebruikte materiaal.

Naar aanleiding van het onderzoek wordt de betreffende klinieken de kans tot verbetering gegeven. De betreffende klinieken moeten een plan van aanpak presenteren met daarin de oplossingen, zodat men wel aan alle gestelde eisen voldoet en de consument er weer vanuit kan gaan dat men veilig en zonder infecties een ooglaserbehandeling ondergaat.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Is ooglaseren gevaarlijk?

Is Ooglaseren gevaarlijk? U heeft gelijk wanneer u zich afvraagt of ooglaseren gevaarlijk is. Een reactie die we vaak van onze patiënten horen, is: 'het zijn mijn ogen!'. U heeft gelijk wanneer u worstelt met deze angst, u heeft er tenslotte maar twee van. We zullen proberen om u met het onderstaande antwoord gerust te stellen.

Ooglaser vooronderzoek
Om de vraag te beantwoorden of ooglaseren gevaarlijk is, zal er eerst een voorcontrole gedaan moeten worden om te zien of u überhaupt wel geschikt bent voor een ooglaseroperatie en voor welke.
Onze oogarts verricht in de Vision Ooglaseren Kliniek in Amsterdam eerst een uitgebreid vooronderzoek om te bepalen of uw ogen in aanmerking komen voor ooglaseren.

Deze eerste stap bepaalt of ooglaseren gevaarlijk is voor u. Bent u niet geschikt, dan kan het inderdaad gevaarlijk zijn.
Deze strenge selectie zal u een goed gevoel geven over de mate van zorgvuldigheid waarmee met uw ogen wordt omgegaan. Er zal ook geen twijfel meer bij u bestaan over de vraag of ooglaseren wel veilig is.

De ooglaserbehandeling
De operatie aan uw ogen, bevat niet meer of minder risico’s dan eenieder standaard operatie. U kunt gerust zijn. Niet alleen gaat u naar een van de meest moderen oogklinieken van Europa, ook het oogartsenteam is met 70.000 verrichte ooglaserbehandelingen het meest ervaren team van Nederland.

Ooglaseren gevaarlijk
NEE, OOGLASEREN IS NIET GEVAARLIJK, mits uw ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door de juiste apparatuur in handen van ervaren oogartsen.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Ooglaser prijzen moeilijk te vergelijken

Prijzen van ooglaserbehandelingen zijn moeilijk te vergelijken. Zo zijn er nogal wat aanbieders die vanaf prijzen hanteren. U wordt gelokt met een lage prijs en na bezoek aan de kliniek krijgt u veel hogere prijs voor uw specifieke ooglaserbehandeling te horen. Medical Travel Service heeft hier wat op gevonden. Zo werkt Medical Travel Service uitsluitend samen met de Vision Ooglaseren kliniek in Amsterdam.
Medical Travel Service werkt uitsluitend met de Vision Ooglaseren kliniek in Amsterdam. Hier wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur van Technolas (bouwjaar 2010). Ook de femtosecond (ook wel IntraLase of IntraLasik genoemd) techniek is hier verkrijgbaar.
De prijs van een ooglaserbehandeling staat van te voren al vast. Voor 2 ogen betaalt u bij de femtosecond behandeling nu tot 31 december 2010 een vaste prijs van 1.999,-- euro (Actieprijs, normaal 2.900 euro). U komt dus nooit voor verrassingen te staan. Geen addertjes onder het gras.

Uw ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door het team van Drs. Rolf Zandbergen, de oogarts in Nederland die de Femtosecond techniek heeft geintroduceerd.
Om u te overtuigen van onze kwaliteit, bieden wij het uitgebreide vooronderzoek t.w.v. 95,-- euro nu gratis aan.
Kies voor kwaliteit, het zijn tenslotte wel uw ogen!

Bron: ooglaservergelijking.nl

Implantlenzen veiliger dan Ooglaserbehandeling

Implantlenzen veiliger dan Ooglaserbehandeling voor middelmatige en hoge bijziendheid, blijkt uit studie
Uit een recente overzichtsstudie is gebleken dan phake implantlenzen (Artiflex ed) veilger zijn dan ooglaser behandelingen (PRK, LASEK, LASIK ed) voor de correctie van bijziendheid van -6 tot -20 dioptrieën. De patiënten met een implantlens hadden minder kans op verlies van maximaal gezichtsvermogen, een beter contrastzien (belangrijk in schemer) en een hogere tevredenheidscore. Een van de conclusies was dat een implantlens ook serieus overwogen kan worden bij een lagere bijziendheid (lager dan -7 D) met en zonder astigmatisme.

Cochrane Database Syst Rev. 2010 May 12;(5):CD007679. Excimer laser refractive surgery versus phakic intraocular lenses for the correction of moderate to high myopia. Barsam A, Allan BD.

Bron: ooglaservergelijking.nl