zondag 30 januari 2011

Gevaren Ooglaseren

De steeds populairder wordende methode is Lasik.
Hierbij wordt een flapje gemaakt. Vaak wordt dit gedaan met een mesje of met de laser. Hierna wordt het flapje opengeklapt, zodat er in het hoornvlies gelaserd kan worden. Als dit is gebeurd, wordt het flapje weer teruggeklapt. Gemiddeld heeft de patiƫnt vijf uur heftig pijn, maar de volgende dag al kun je al weer vrij goed zien. Het voordeel van deze manier van laseren is dat het snel gaat en het minder pijnlijk is dan de andere methode. Het losgemaakte flapje groeit echter nooit meer vast en blijft de rest van uw leven een zwak deel van het oog.

Het is dus allesbehalve risicoloos. Vooral de Lasik-methode blijkt veel klachten te geven. Sterker nog; sommige klinieken laseren al niet meer met de Lasikmethode, omdat het risico op complicaties te groot is. Soms zo erg dat het zicht er alleen maar op achteruit is gegaan.

Buiten het zien van zogenaamde halo's (lichtcirkels) kunnen er nog veel meer complicaties zijn; netvliesloslating, hoornvliesbeschadiging, droge ogen, lichtgevoeligheid, oogboldrukverhoging en meer van dergelijke klachten.

Bron: oog-laserklinieken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten