zondag 30 januari 2011

Risico's en mogelijke complicaties bij ooglaseren

Een ooglaserbehandeling verloopt doorgaans zonder problemen. Toch zijn er aan ooglaseren enkele risico's en complicaties verbonden. Meestal gaat het gelukkig wel om tijdelijke of makkelijk te verhelpen bijwerkingen.
Raadpleeg uw dokter meteen als u complicaties ervaart.

Vóór de ooglasercorrectie, moet uw chirurg u de risico's en mogelijke complicaties van de behandeling uitleggen. Hij vertelt u alles over de mogelijke bijwerkingen en of u best beide ogen samen of één oog per ker laat laseren en waarom.

Mogelijke complicaties van ooglaseren:

Over-of onder-correctie.
Deze problemen kunnen vaak worden verbeterd met een bril, contactlenzen en herhaling van de ooglaserbehandeling.

Hoornvliesontsteking (cornea-infectie).
Het oog is ontstoken, pijnlijk, rood en veroorzaakt ongemak als gevolg van een infectie, ontsteking of allergische reactie. Het zicht zal ook minder goed zijn.

Een afname van de contrastgevoeligheid of scherptezicht van het oog.
Dat betekent dat zelfs als u na het ooglaseren een zicht van 20/20 hebt, u toch voorwerpen wazig en/of grijsachtig ziet.

Problemen met de hoornvliesflapklep problemen.
Het kan hierbij gaan om onregelmatige of onvolledige flappen, ingroei van cellen onder de flap die operatief verwijderd moeten worden of onregelmatige genezing die resulteert in een oneffen hoornvlies, dat alleen kan worden gecorrigeerd met een hoornvliestransplantatie.

"Verlies van best gecorrigeerde gezichtsscherpte"
Dit wil zeggen dat u niet in staat zou zijn om na het ooglaseren zo goed te zien (zelfs met een bril of lenzen) zoals je deed voor de operatie.

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk, maar meestal verdwijnen in de tijd. In zeldzame situaties, kunnen zij permanent zijn:



•ongemak of pijn na het ooglaseren


•droge ogen na het ooglaseren (Vooral vroegere contactlensdragers en sigarettenrokers kunnen drie tot zes maanden last hebben van droge ogen)


•wazig zicht


•schittering zien


•halo's, wazigheid rond lichten, en problemen met 's nachts rijden


•lichtgevoeligheid


•kleine roze of rode vlekken op het wit van de ogen

Ernstige complicaties na het ooglaseren komen slechts in heel weinig gevallen voor.

Bron: oog-laseren.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten