zaterdag 29 januari 2011

Nederlandse ooglaserklinieken over het algemeen veilig

De Inspectie voor gezondheidszorg (IGZ) heeft onlangs een onderzoek gedaan naar ooglaserklinieken. Het IGZ is in dit onderzoek nagegaan of ooglaserklinieken in Nederlands zich houden aan de gestelde eisen.
Het onderzoek werd gestart met een vragenlijst, en naar aanleiding hiervan kregen 24 van de 46 ondervraagde klinieken een bezoek van de IGZ. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van klachten van consumenten over ooglaserklinieken. Sommige consumenten hielden aan hun bezoek aan de ooglaserkliniek ernstig oogletsel over, en de IGZ vond het daarom hoognodig tijd voor een onderzoek.

3 klinieken blijken niet te voldoen aan de gestelde eisen. De kwaliteit van de laserbehandelingen en het niveau van de behandeld arts zijn voldoen over het algemeen wel aan de eisen, maar uit het onderzoek blijkt dat ooglaserklinieken te weinig doen om infecties te voorkomen. Dit komt vooral door onwetendheid bij het personeel en het niet goed desinfecteren van het gebruikte materiaal.

Naar aanleiding van het onderzoek wordt de betreffende klinieken de kans tot verbetering gegeven. De betreffende klinieken moeten een plan van aanpak presenteren met daarin de oplossingen, zodat men wel aan alle gestelde eisen voldoet en de consument er weer vanuit kan gaan dat men veilig en zonder infecties een ooglaserbehandeling ondergaat.

Bron: ooglaservergelijking.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten