vrijdag 22 april 2011

Vooronderzoek

Voordat een refractieve ingreep kan worden uitgevoerd, moet er altijd een grondig en zorgvuldig oogonderzoek plaatsvinden.

Dit vooronderzoek is geheel pijnloos en duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens dit onderzoek verrichten we vele metingen (zoals gezichtsscherpte, oogafwijking, oogdruk en dikte van het hoornvlies) en bekijken we het oog tot in detail. Hierbij nemen wij ruim de tijd om al uw vragen te beantwoorden.
Met de Orbscan zien we het hoornvlies tot in detail
Met de Zywave maken we een 3-D beeld van het oog.
Het oog wordt exact in kaart gebracht. Met de orbscan kunnen we de dikte en de bouw van het hoornvlies aflezen. Ook berekenen we de kromming van het hoornvlies en kijken we naar eventuele zwakke plekken in het hoornvlies. Door deze zeer zorgvuldige metingen is het regelmatig mogelijk dat we aandoeningen opsporen voordat u daar zelf last van heeft.

U kunt niet in uw eentje naar het vooronderzoek komen. We gebruiken tijdens de onderzoeken namelijk oogdruppels die de pupil tijdelijk verwijden. Dit zorgt ervoor dat u gedurende enige uren niet goed kunt focussen. Ook zal het zicht gedurende enkele uren wazig zijn waardoor autorijden onverantwoord is.


Voorbereiding
Het is belangrijk om uw zachte lenzen 7 dagen voor het onderzoek niet meer in te doen. Voor harde lenzen geldt een periode van 4 weken. Houdt u zich hier niet aan, dan kan dat de metingen tijdens het vooronderzoek, en dus het uiteindelijke resultaat, beïnvloeden.

FYEO Medical biedt harde lensdragers gratis voor drie weken zachte lenzen aan, om zo een gedeelte van de tijd naar het vooronderzoek te overbruggen. De laatste week zult u gebruik moeten maken van een bril.

Breng ons altijd op de hoogte van een eventuele zwangerschap of chronische ziekte (b.v diabetes, reuma of terugkomende koortsblaasjes rondom het oog).
Gedurende zwangerschap of de periode waarin borstvoeding wordt gegeven, is een vooronderzoek niet mogelijk.

Na het vooronderzoek weet u direct of uw ogen geschikt zijn voor een behandeling en welke methode voor uw ogen het beste resultaat geeft.

De resultaten van het vooronderzoek zijn een half jaar geldig.

Bron: fyeomedical.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten