vrijdag 22 april 2011

Ben ik geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Voorwaarde is altijd dat uw ogen gezond zijn en dat uw ogen het laatste jaar niet significant in sterkte zijn veranderd. Meestal is dat pas vanaf de leeftijd van 18 jaar. Daarnaast zijn er verschillende behandelmethoden, die elk hun eigen voorwaarden kennen. Of uw ogen geschikt zijn voor een bepaalde behandeling is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de hoogte van uw correctie en de dikte van het hoornvlies.

Uiteindelijk bepaalt de oogchirurg in samenspraak met de optometrist, na een zeer uitgebreid vooronderzoek, of u daadwerkelijk voor refractieve chirurgie in aanmerking komt en welke behandelmethode in uw geval het optimale resultaat geeft.

Het voert te ver om alle voorwaarden hier op te sommen. Hieronder hebben we enkele belangrijke voorwaarden op een rijtje gezet.

Voor een ooglaserbehandeling geldt:
Voor bijziendheid kunnen correcties tot -8 worden behandeld. Voor verziendheid is een correctie tot +4 dioptrie mogelijk. Hogere afwijkingen komen bij FYEO Medical niet in aanmerking voor een laserbehandeling. In dat geval is het verstandiger om te kiezen voor een correctie met implantlenzen.


Bron: fyeomedical.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten